Kaip išsirinkti tinkamus roletus

Idealaus, funkcionalaus ir estetiško roletų varianto paieškos ne vieną priverčia pasijusti beviltiškai. Tokia langų danga nėra naujovė, bet jos pasiūla lengvai apsuka galvą, o pasirinkimo gairės – visai neaiškios. Tačiau toks įspūdis susidaro, tik roletus renkantis pirmą kartą.

Tūkstantmečius menantis išradimas

Daugybė mus kasdien supančių daiktų slepia ilgą istoriją, o roletai – ne išimtis. Roletų atsiradimo pradžią galime laikyti protėvių suvokimą, jog žvėrių kailiai, augalinės kilmės medžiagos puikiai tinka namų ertmėms uždengti. Tokiu būdu buvo sukurta pirmoji langų dangos priemonė. Ji ne tik saugojo nuo kaitrių saulės spindulių ar pašalinių žvilgsnių, bet ir sulaikė šilumą.

 

Keičiantis laikams, keitėsi ir technologijos. Kailiai, augalinės kilmės uždangos pakeisti patvariomis, lengvomis ir dekoratyviomis medžiagomis, o prie jų pritvirtinti patogūs valdymo mechanizmai. Lietuvoje roletai savo tikrąjį žavesį atskleidė po nepriklausomybės atkūrimo laikų. Žmonės sunkias, masyvias užuolaidas ėmė keisti sudėtingos priežiūros nereikalaujančiais roletais. Dėl savo privalumų roletai tapo labai populiarūs.

 

Tobulybės paieškos – lengvos

Renkantis roletus kyla įvairiausių dvejonių. Tačiau jas įveikti labai paprasta – tereikia suprasti savo poreikius ir galimybes, kurias suteikia tokia langų danga. Iš el.parduotuvėje esančių kategorijų roletus be vargo išsirinksite pagal šiuos kriterijus:

 

  • Langų tipas. Specializuotus roletus plastikiniams langams rekomenduojame tokių langų naudotojams: jie montuojami ant lango stiklajuostės, todėl nepažeidžiamos nei sienos, nei lubos, nei paties lango rėmai. Medinių langų naudotojams geriausia rinktis ilgaamžius klasikinius roletus. Abu tipai puikiai tinka tiek namams, tiek komercinėms patalpoms. Jei svajojate uždengti palėpės ar viršutinio pastato aukšto patalpų langus, tuomet geriausia rinktis specialius roletus stogo langams. Jie ne tik atrodo estetiškai, bet ir efektyviai saugo nuo perkaitimo.

 

Roletai plastikiniams langams
Roletai plastikiniams langams
  • Langų dydis. Svarstote, kaip uždengti mažus langus? Tuomet geriausia rinktis tokiems langams pritaikytus mini roletus. Jie idealiai tinka vonios kambario, palėpės ar tiesiog senos statybos namų plastikiniams bei mediniams langams. Didelius langus arba sudėtingą jų konstrukciją puikiai uždengia klasikiniai roletai, kurių plotis gali siekti net 4 metrus. Beje, jie tinka ir nišų, ir ertmių uždengimui.

 

  • Roletų funkcijos. Roletai atlieka ne vien dekoratyvią funkciją. Jei jūsų namų, biuro langai yra rytinėje ar pietinėje pusėje, pavargote nuo akinančių saulės spindulių bei tvankumos, geriausia rinktis roletus nuo saulės ir karščio. Jie blokuoja net iki 99 % šviesos. Šio tipo langų danga tinka ir tuo atveju, jei jūsų darbą ar poilsį trikdo nuo kompiuterio ar televizoriaus ekranų atsispindintys saulės spinduliai. Šviesą efektyviai blokuoja ir roletai DIENA – NAKTIS. Kelių persidengiančių audinių sistema leidžia nustatyti norimą šviesos srautą. Dieną šis roletas atlieka dieninių užuolaidų funkciją, o naktį – naktinių.

 

Roletai DIENA - NAKTIS
Roletai DIENA – NAKTIS
  • Dizainas. Svajojate apie roletus, kurie padėtų sukurti harmoningą interjerą? Norite įgyvendinti originalias, unikalias idėjas? Tuomet rekomenduojame rinktis foto roletus. Tai – ideali priemonė, norintiems atnaujinti patalpas. Šiuos roletus mielai renkasi biurų savininkai – panaudojantys juos marketingui – ant tokios langų dangos spausdinami įmonių logotipai, prekių ženklai, šūkiai. Foto roletus verta rinktis ir vaikų kambario langams, nes jie visiškai saugūs, o atvaizdo pasirinkimas beribis. Ieškantys originalių sprendimų, gali rinktis roletus DIENA – NAKTIS. Tokia lango dekoracija atrodo stilingai ir įdomiai.

 

  • Roletų valdymas. Tiems, kuriems pabodo įprastas roletų valdymo būdas, rekomenduojame išmėginti roletus reguliuojamus iš apačios į viršų. Jų mechanizmas montuojamas apačioje ir valdomas patogia rankenėle. Tokie roletai tinka idealiai, jei gyvenate ar dirbate pirmajame pastato aukšte ir norite išvengti ne tik šviesos pertekliaus, bet ir pašalinių žmonių žvilgsnių. Šiuos roletus ypač naudinga rinktis vonios kambario langų uždengimui. Galite rinktis ir tradicinį valdymo būdą grandinėle, būdingą klasikiniams roletams.

Sprendimas ieškantiems praktiško saviraiškos būdo

Roletai yra ir praktiški, ir puošnūs. Rinkdamiesi tokią priemonę roletai24.lt jūs įgyvendinsite net pačias drąsiausias bei originaliausias interjero idėjas. Čia jūsų laukia daugiau nei 400 skirtingų roletų rūšių. Klasikiniai, vienspalviai, su įmantriais raštais, lengvai derantys prie jaukių namų ar biuro interjero, o patvarios gamybos medžiagos užtikrina roletų ilgaamžiškumą. O mūsų profesionalūs vadybininkai-konsultantai padės išklaidyti kilusias abejones bei išsirinkti tinkamą gaminį, kuris sukurs jaukumą Jūsų namuose.

Summary
Author Rating
Aggregate Rating
5 based on 8 votes
Brand Name
Roletai24
Product Name
Roletai
Price
EUR 10
Product Availability
Available in Store Only

Atsiliepimai